Byggtorget logoByggtorget logo
Håndverker som bygger terrasse med skjult innfesting og syrefaste skruer.Håndverker som bygger terrasse med skjult innfesting og syrefaste skruer.
Håndverker som bygger terrasse med skjult innfesting og syrefaste skruer.Håndverker som bygger terrasse med skjult innfesting og syrefaste skruer.

Har du valgt riktige skruer til terrassebyggingen?

For å være sikker på at du bygger en terrasse av god kvalitet som holder seg fin i mange år fremover, er det viktig å velge riktige skruer.

Vi opplever et stadig mer skiftende klima. Det gir økte krav til festemidlene vi bruker utendørs.

Når du skal bygge terrasse, anbefaler ESSVE å benytte minst rustfrie skruer, helst syrefaste skruer. Disse variantene tåler godt bevegelser som oppstår i terrassekonstruksjonen.

Her har vi samlet de beste rådene om festemidler, med proff-anbefalinger fra våre leverandører ESSVE og Christiania Spigerverk AS. Merk også at leverandørene av ulike terrassebord har anbefalinger om skruekvalitet i sine anvisninger. Disse bør absolutt følges.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Concise terrassebord fra Talgø MøreRoyal på terrasse med basseng og solseng.

Bilde: Concise fra Talgø MøreRoyal er vedlikeholdsvennlige terrassebord som fås i flere dimensjoner; både tradisjonell bredde, ekstra brede bord og som lektegulv. Concise-kolleksjonen passer spesielt godt til hus med moderne arkitektur. Foto: Talgø MøreRoyal

Dimensjoner og treslag

Treslaget og dimensjonen kundene dine velger på terrassebordene påvirker ikke bare hvordan terrassen blir seende ut, men gir også føringer for oppbyggingen av bjelkelaget og hvilke skruedimensjoner man trenger. For lang holdbarhet er det derfor avgjørende å velge riktig kvalitet på terrasseskruen, samt skruene som holder bjelkelaget sammen.

Det er svært viktig å overholde maksimal spennvidde for bjelkene slik at man ikke opplever svikt når man beveger seg på terrassen. Til 21 mm terrassebord skal det være cc 40 cm mellom bjelkene, til 28mm er det cc 60 og til tykkere bord over 34 mm kan man øke til cc 80.

Dersom man benytter andre typer trevirke er det viktig å sjekke opp leverandørens informasjon og anbefalinger.

EasyDeck kompositt terrassebord i grått fra Fritzøe Engros.

Bilde: Easy Deck kompositt fra Fritzøe Engros består av 75 prosent trefiber som gir et naturtro terrassegulv som er godt å gå på. Kunden unngår også oppsprekking eller flising. Terrassebordene monteres med skjult innfesting med klips og er formstabil. Foto: Fritzøe Engros

Les også: Stadig flere velger bort de billigste terrassebordene

Velg syrefaste skruer

Terrasse bygget med syrefaste skruer som er lakkert, pergola og solsenger.

Bilde: Du kan redusere det visuelle inntrykket ved å velge syrefaste skruer som er lakkert. Foto: ESSVE

Syrefaste skruer passer til alle tresorter, uansett klima og størrelse på terrassen, og ruster ikke.

– Syrefaste skruer er sterke skruer, og har også høyest rustbeskyttelse, sier Silje Netskar i ESSVE.

Ligger byggeprosjektet i nærheten av klor eller saltvann, må du benytte syrefaste terrasseskruer som ikke ruster om de kommer i kontakt med saltvann. Er byggeprosjektet en stor terrassekonstruksjon, skal du også velge syrefaste skruer.

Rustfrie skruer

Terrasseskrue A2 rustfri kvalitet har mange av de samme egenskapene som syrefaste skruer, men er ikke like resistente mot rustangrep.

Rustfrie terrasseskruer passer til terrasser og balkonger i miljøer med lite saltinnhold, terrasser i innlandsklima og til rekkverk og trapper.

Person som bruker HDS-systemet fra ESSVE til å bygge terrasse.Person som bruker HDS-systemet fra ESSVE til å bygge terrasse.
Person som skrur inn ESSDECK Max terrasseskrue med drill.Person som skrur inn ESSDECK Max terrasseskrue med drill.

Bilder over: HDS-systemet fra ESSVE gjør jobben med skjult innfesting enkel. Til tradisjonell toppskrudd bruker du ESSDECK Max – proffens favorittskrue. Foto: ESSVE

Presenter alternativene for kundene

For å være en god rådgiver for kundene dine, bør du presentere de ulike alternativene for innfesting for kunden. Da kan de ta stilling til om de ønsker skjult innfesting eller tradisjonelt toppskrudd på terrassen.

For skjult innfesting vil HDS-systemet fra ESSVE gi et sømløst resultat. For tradisjonell toppskrudd anbefales det å bruke ESSDECK Max – proffens favorittskrue.

Tett terrassegulv med TIL-TAK

Har du en kunde som ønsker å bruke plassen under terrassen til lagring, oppbevaring, uteplass eller carport, trengs det et vanntett terrassegulv. Da kan du bruke TIL-TAK Light vanntett terrasseduk eller TIL-TAK Original vanntette terrasseplater.

Til en eksisterende terrasse kan du bruke TIL-TAK Light vanntett terrasseduk, den kan ettermonteres på eksisterende terrasser og er også et fullgodt alternativ for nybygg. Plater er gjerne førstevalget til ny terrasse. TIL-TAK Original vanntette terrasseplater er et dreneringssystem som består av vanntette terrasseplater med innebygget fall, som leder vannet ut mellom bjelkene under terrassegulvet. Husk at platene er låst på 60 cm avstand mellom bjelkene.

Håndverker som monterer terrasseplater fra TIL-TAK.

Bilde: TIL-TAK Original vanntette terrasseplater produseres i Norge og gir en vanntett terrasse. Foto: TIL-TAK

– Produktene våre er utviklet og produsert i Norge. De passer både til oppgradering av eksisterende bygg og nybygg, og er effektive og enkle løsninger å installere, sier Petter Espegard, daglig leder i TIL-TAK.

Vi gjør proffens hverdag enklere

to håndverkere står inne på en byggeplass og smiler til hverandre

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!