Hvilken ytterdør skal du velge?
Det finnes mange ulike varianter av ytterdører, her deler vi tips og inspirasjon med deg som er usikker på hva du skal vektlegge når du skal velge din nye ytterdør.
Ytterdører med sidefelt som slipper inn mye dagslys i entréen har blitt et populært valg de siste årene. Her har du flere muligheter, avhengig av plassen du har til rådighet.
Dersom du ønsker et inngangsparti som gjør det lille ekstra ut av seg, kan en tofløyet ytterdør (dobbeltdør) eller ytterdør med sidefelt være en løsning for deg.
Sistnevnte fås både med hengslet sidefelt eller fastkarm, og bidrar ikke bare til å skape en imponerende velkomst, men slipper også ekstra mye lys inn i entréen.
Hos Byggtorget får du lokal kompetanse og kyndig veiledning fra hyggelige fagfolk. Vi har tilgang til nesten alt du måtte trenge av byggevarer – resten kan vi skaffe. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!
Bilder over: Velger du ytterdør med sidefelt får du ekstra lysinnslipp i entreen. Foto: Swedoor, Gilje og Harmonie
– Noen velger en dør med sidefelt som har terskel lik ytterdøren, mens andre setter inn et vindu med fastkarm ved siden av døren, forteller Hilde Klausen hos Byggtorget Arendal.
Det er kanskje spesielt i nybygg eller renoverte funkisboliger det først og fremst velges inngangsdør med et vindu i fastkarm ved siden av.
Bilde: Hilde Klausen hos Byggtorget Arendal. Foto: Byggtorget
– Det gir ofte et mer stilrent og enkelt inntrykk, samtidig som du får bedre lysinnslipp og vinduet er enklere å tilpasse med tanke på størrelsen du har til rådighet, forklarer Hilde.
Les også: Nå vil vi ha ytterdør med farge
Bilder over: Dørmodellen Solveig med sidefelt i fastkarm på begge sider av døren og Trym ytterdør med sidefelt, begge fra Gilje. Foto: Gilje
Elin Gilje Jacobsen hos den norske dør- og vindusprodusenten Gilje bekrefter at dører med sidefelt har økt i popularitet de siste årene, men at en tofløyet ytterdør også er et alternativ for deg som ønsker å gi gjestene en minneverdig velkomst.
– Det er ofte de som pusser opp større hus eller bygger seg en stor hytte som velger tofløyet dør eller hengslet sidefelt, ettersom dette er løsninger som krever en relativt bred gang og et ganske stort inngangsparti, påpeker hun.
Les også: Velg en hyttedør som tåler vær og vind
Bilde: Dirdal tofløyet ytterdør. Foto: Gilje
Har du imidlertid plass, kan en slik dobbeltdør være med på å koble boligen og utearealet enda tettere sammen.
– På denne måten får man virkelig mulighet til å åpne inngangsdørene ut mot hagen eller uteplassen og viske ut grensene mellom ute og inne, beskriver Hilde hos Byggtorget Arendal.
Bilde: Tofløyet ytterdør fra Harmonie. Foto: Harmonie
Det finnes mange ulike varianter av ytterdører, her deler vi tips og inspirasjon med deg som er usikker på hva du skal vektlegge når du skal velge din nye ytterdør.
Har du planer om å bytte innerdøren selv? Her får du vite hvordan du bytter dørblad, og hva du trenger av utstyr til jobben.
Har du en gammel ytterdør på huset eller hytta kan det være på tide å bytte til en ny dør. Sjekk ut disse klassiske modellene og finn din favoritt.
Det er ikke bare estetiske grunner til å bytte ut hyttedøra. Vær og vind må tas på alvor, og ikke minst de stadig høyere strømprisene.
Innerdører kan være så mye mer enn bare et praktisk skille mellom rom. Kvalitet, farge, overflate og størrelse gir uendelige muligheter til å spesialtilpasse dørene til ditt hjem.
Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.
Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.
Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.
Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.
Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.
PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!
Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet