Byggtorget logoByggtorget logo
Spilevegg bad med servant og svarte fliser.Spilevegg bad med servant og svarte fliser.
Spilevegg bad med servant og svarte fliser.Spilevegg bad med servant og svarte fliser.

Spilevegg på bad: Få følelsen av luksus og spa hjemme

Med spilevegg på badet kan du skape en følelse av ro og harmoni i rommet der du både starter og avslutter dagen. Se disse tipsene til hvordan du designer ditt drømmebad.

Flere og flere velger å integrere spiler på badet sitt. Spiler av tre myker opp harde overflater og gir en følelse av luksus og spa-atmosfære på badet ditt.

Spiler kan brukes på flere ulike måter, for eksempel som kontrastvegg, som fronter på skuffer og skap og i tak. Pass på at spilene du velger er behandlet på en måte som gjør at de tåler fuktnivået på et bad.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du lokal kompetanse og kyndig veiledning fra hyggelige fagfolk. Vi har tilgang til nesten alt du måtte trenge av byggevarer – resten kan vi skaffe. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Hvorfor ha spilevegg på badet?

Den åpenbare grunnen til å velge spiler er det estetiske aspektet. Det ser utrolig fint ut!

Treverket gir en naturlig følelse som bryter med de tradisjonelle overflatene på baderom, som fliser og marmor, og gir badet varme og lunhet.

Spilene kan også bidra til å forlenge rommets linjer og skape en følelse av høyde, noe som er spesielt nyttig på mindre bad.

Les også: Slik oppgraderer du badet billig og enkelt

Dessuten kan spiler gi bedre akustikk. Et bad med mange harde overflater, som fliser, marmor og glass, kan ofte ha dårlig akustikk med mye ekko. Spiler laget av tre eller andre absorberende materialer kan bidra til å dempe lyd og redusere ekko.

Spilevegg bad med håndklær hengende på knaggrekke i sort.

Bilde: Spilepanelene RO SOLID, RO SMAL og RO BRED kan brukes på bad. Dette er spilepaneler med lydplate av resirkulert plast som bakplate, og med ekte trespiler som tåler å stå i rom med relativ høy variasjon av fuktnivå. Foto: ProTre

Spileplater som tåler fukt

Ferdige spileplater består ofte av spiler festet på bakplater av MDF (halvhard fiberplate) og vil utvide seg i fuktige rom. Denne typen spileplater egner seg dårlig på bad og våtrom.

Spilepanel med heltrespiler eller løse heltrespiler kan benyttes på bad, med unntak av i sprutsoner. Bruk helst spiler i hardtre (eik), da disse tar til seg mindre fukt.

Spileplater til våtrom

Det finnes spileplater som er spesielt tilpasset bad. Disse er gjerne laget av hardtre spesielt overflatebehandlet for bruk i våtrom, og kan monteres både på vegg og tak. Unngå sprutsoner.

Du kan også bruke løse spiler i for eksempel eik. Ekstra sopp- og råtebehandling vil forlenge produktets levetid.

Spilevegg på bad med badekar.

Bilde: EASY STEAM er spesielt tilpasset bad og våtrom. Spilene er overflatebehandlet med et sopp- og råtehemmende middel som sørger for at produktet holder seg pent lengre. Foto: ProTre

Les også: Montere veggpanel: Slik gjør du det

Spilevegg bad med lyse spiler.Spilevegg bad med lyse spiler.
Spilevegg bad med eikespiler.Spilevegg bad med eikespiler.
Spilevegg bad med mørke spiler.Spilevegg bad med mørke spiler.

Bilder over: Fibos veggpaneler er 100% vanntett, holdbare og enkle å installere. Et ideelt valg for våtrom. Fås i dekorene Light Wood, Pure Oak og Dark Wood. Foto: Fibo

Viktig om spilevegg på bad

Med spiler har du muligheten til å skape et bad som er helt unikt for deg. Her oppsummerer vi tipsene til deg som skal montere spilevegg på badet:

  • Pass på at spilene du velger er behandlet på en måte som gjør at de tåler fuktnivået på et bad.
  • Unngå spilepaneler med bakplater av MDF (halvhard fiberplate) eller HDF (komposittplate). Disse er ofte følsomme for fuktighet, og vil svelle.
  • Bruk helst spiler i hardtre (eik) da disse er mindre absorbent for fuktopptak.
  • Unngå montering i sprutsoner.
  • Ekstra sopp- og råtebehandling forlenger produktets levetid.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg