Byggtorget logoByggtorget logo
Spilevegg stue med hylle og peis.Spilevegg stue med hylle og peis.
Spilevegg stue med hylle og peis.Spilevegg stue med hylle og peis.

Inspirasjon: Spilevegg i stua

Hva med en lekker spilevegg i stua? Med dekorative og trendy spiler har du et hav av muligheter. Og best av alt: Dette er noe du kan få til selv.

En spilevegg i tre skaper en varm og lun stemning i et ellers moderne hjem og kan være blikkfang i stua.

Du finner spiler i både eik og furu, behandlet og ubehandlet og i ulike prisklasser. Eikespiler er dyrere enn spiler i furu. Velg materialer som står i stil med farger og materialer du ellers har i huset. Har du et hvittonet eikegulv, bør du kanskje også velge hvittonede spiler.

Les også: Montere veggpanel: Slik gjør du det

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du lokal kompetanse og kyndig veiledning fra hyggelige fagfolk. Vi har tilgang til nesten alt du måtte trenge av byggevarer – resten kan vi skaffe. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Spilevegg TV

Stue der det er spilevegg TV.

Bilde: Spiler brukt som dekorelement på TV-veggen. Foto: Combiwood Barkevik

Du trenger ikke dekke hele veggen for å få god effekt av spiler. Bruk gjerne spiler bak TV-en, så får du dobbel virkning: Du tilfører rommet en varm dekorasjon, samtidig bidrar spilene til at TV-en blir litt skjult, slik at den sorte skjermen ikke dominerer rommet når den er avslått.

Les også: Inspirasjon til stue

Spilevegg romdeler

Spilevegg romdeler, der en hel vegg i trappa er dekket av spiler

Bilde: Her har de valgt å kle inn trapperommet med spilevegg. Foto: Combiwood Barkevik

En spilevegg er den perfekte romdeler. Har du en åpen planløsning, men ønsker å skjerme av deler rommet, for eksempel der TV-en er, kan du sette opp en spilevegg for å oppnå dette.

Frittstående spilevegg

En frittstående spilevegg er en flott romdeler. Denne lages av løse spiler. For at spileveggen skal stå stødig, bør du velge spiler av solide dimensjoner til denne bruken.

Du kan også bygge en frittstående spilevegg av spileplater på lettvegg, men da får du ikke lysgjennomslipp.

Inspirasjon spilevegg i stue

Ferdig spilevegg stue bak blå retrostol.Ferdig spilevegg stue bak blå retrostol.
Ferdig spilevegg stue.Ferdig spilevegg stue.
Ferdig spilevegg i moderne stue.Ferdig spilevegg i moderne stue.

Bilder over: Ferdig spilevegg på stue, kjøkken og på soverom. Foto: Anne Day/ProTre AS

Interiørbilde av spilevegg stue med blå beis.Interiørbilde av spilevegg stue med blå beis.
Spilevegg stue, bygget med MDF-plater.Spilevegg stue, bygget med MDF-plater.

Bilder over: Ferdig spilevegg i stue og på kjøkken, bygget med MDF-plater. Foto: Bergene Holm & Fritzøe Engros

Hvilke spiler skal du velge?

Byggtorget har tre typer spileprodukter:

  • Spileveggplater: Spilene er festet på plater som du skrur eller limer direkte på veggen. De er 60 cm brede og tilpasset romhøyde på 2,40 m. De passer dermed best på en standard vegg.
  • Plater med løse spiler: Passer godt i taket eller på en høyere vegg. Du kan justere lengden på spilene slik at ikke alle skjøtene havner på samme sted. De løse spilene klipses i faste spor etter at platene er festet på veggen.
  • Løse spiler: Rimeligst i innkjøp og gir deg flere valgmuligheter både i mønster og avstand mellom spilene. Krever mer innsats, ferdigheter og tid. Det kan være smart å få hjelp av en håndverker, slik at du vet at spilene sitter rett. Løse spiler egner seg også i taket for å bedre akustikken.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg