Guide: Hvordan legge belegningsstein
Et godt grunnarbeid og tålmodighet det du trenger for et vellykket resultat ved legging av belegningsstein. Se hvordan det gjøres her.
Belegningsstein i innkjørselen er både innbydende og praktisk. Stein trenger lite vedlikehold og gir et tidløst utseende du kan forme etter egen stil.
En innkjørsel skal tåle mye, samtidig som den skal være innbydende for gjester og gi et helhetlig utseende til din bolig. Å legge stein foran huset kan være et godt alternativ.
Belegningsstein trenger minimalt med vedlikehold og varer i flere tiår. Samtidig kan du legge ditt personlige preg i det for å få en unik og flott innkjørsel.
Les også: Hvordan legge belegningsstein
Bilder over: Uteområder steinlagt med Royal Baron fra Aas Betong, Rådhus gråmix fra Aaltvedt og Parkstein fra Aas Betong. Foto: Aas Betong, Aaltvedt & Aas Betong
Det er en rekke ulike typer belegningsstein på markedet. Er du ute etter rustikk og et naturlig utseende, kan du gå for de klassiske tromlede steinene. Runde kanter og slitte flater gir et røft uttrykk, og de tåler en støyt.
Ønsker du et mer moderne utseende, finner du også steiner med jevnere kanter og overflater, samt avlange steiner som bidrar til et stilrent uttrykk.
Hos Byggtorget får du lokal kompetanse og kyndig veiledning fra hyggelige fagfolk. Vi har tilgang til nesten alt du måtte trenge av byggevarer – resten kan vi skaffe. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!
Belegningsstein handler ikke kun om utseende. Det er forskjellige steiner til ulike behov. Noen er laget for å drenere overflatevann mer effektivt.
Flere kommuner stiller i dag krav om drenerende dekke på eiendommen. Sjekk også om du har behov for dreneringsrenne.
Vekt av kjøretøy er også viktig å vurdere. Enkelte steiner er bedre egnet til innkjørsler og parkeringsplasser og for tyngre kjøretøy.
Belegningsstein med tykkelse på fem centimeter eller mer er egnet for bilkjøring og tåler mer. Skal du legge belegningsstein til markterrasse eller legge hagesti, kan du velge tynnere steiner.
Husk også at underlaget må planlegges med fall vekk fra bygninger. Utgangspunktet er at belegningsstein bør legges med fall på 2 cm per meter ut fra veggen.
Bilde: Uteområde med belegningsstein lagt i klassisk halvforbandt mønster. Foto: Asak Miljøstein AS
Du kan leke deg med mønstre og utforming etter din egen stil. Det vanlige er å gå for et halvforbandt mønster. Da forskyves skjøtene i forhold til hverandre og dermed sikrer du stabilitet.
Det er også fullt mulig å lage sirkler eller fiskebeinsmønster. Sirkler og buer myker opp uttrykket, mens fiskebeinsmønster gir en elegant og luksuriøs look.
Bilde: Her er Herregård belegningsstein lagt i et sirkelformet mønster i innkjørselen. Foto: Asak Miljøstein AS
Flere av våre leverandører har buede steiner som gjør jobben enklere. Ha likevel i tankene at intrikate mønstre er vanskeligere å legge, og krever en ekstra innsats.
Vi kan også hjelpe deg med å få jobben Ferdig Snekra, eller steinlagt i dette tilfellet.
Belegningsstein er ellers enkelt å tilpasse terrenget. Du kan legge i forskjellig høyde, og kombinere med grøntområder, terrassebord eller mur. Det gjør at du enkelt kan skape soner i uteområdet ditt.
Et godt grunnarbeid og tålmodighet det du trenger for et vellykket resultat ved legging av belegningsstein. Se hvordan det gjøres her.
Store betongheller og steinheller er i vinden som aldri før. Få et eksklusivt uttrykk på uteplassen og minimalt med vedlikehold.
La uterommet fylles med varme farger, avrundede kanter og stemningsfull belysning. Her er den norske hagedrømmen.
En steinmur kan støtte opp masser slik at du får utnyttet tomten. Bygg en billig støttemur selv eller en dekorativ stablesteinsmur.
Utendørs belysning er både praktisk og stemningsskapende. Fremhev det vakre i hagen, skap dybde og god romfølelse med forskjellige lyskilder.
Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.
Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.
Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.
Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.
Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.
PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!
Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet